“Wat je zegt ben jezelf, met je k*nt door de helft”

Hoe vaak heb ik dat niet tegen mijn broertje geroepen. Als kinderen waren we als water er vuur en nu eenmaal volwassen kunnen we prima met elkaar door een deur, maar blijven we wel elkaars uitersten. Alles wat hij wel is ben ik niet en alles wat ik ben is hij niet zeg maar…

Vroeger probeerde ik me niet door zijn woorden te laten raken door met woorden terug te bijten. En ja, daar was ik altijd net iets beter in dan hij. Grappig, dat zie ik nog steeds vaak gebeuren bij de teams en professionals die ik begeleid. In plaats van écht met elkaar te verbinden en open te staan voor het idee of de mening van een ander, bijten we vaak van ons af, nog voordat we gebeten worden. Dat veranderen is lastig, want onze volwassen communicatie is gebaseerd op alles wat we in ons leven geleerd hebben. En al die ervaringen van vroeger, die ons gevormd hebben, nemen we nog steeds dagelijks met ons mee. Thuis, op de werkvloer, overal duiken oude kindpatronen de kop op.

Wie in een volwassen verbinding met de ander wil komen, zowel op hoofd- als hartniveau, dient daarom ook met zijn innerlijke kind te verbinden. Het soms eens even op schoot te nemen en te horen wat het te zeggen heeft. Probeer het maar eens. Ik ben benieuwd wat je te horen krijgt.

Van medewerkers naar mensen

Hoe dat je dat nou, de mens achter je medewerker met al zijn of haar talent centraal zetten? In dit gratis ebook delen 9 bestuurders, directeuren en managers binnen de zorg hun inspirerende verhaal. Vervolgens kun jij met het NaNea Talent Model aan de slag om binnen jouw eigen team of organisatie talent te gaan bevrijden!

JA, IK WIL HET EBOOK!