“Het is beter als jullie de plantjes de komende week geen water geven, want dan kunnen ze beter wortelen.”

Afgelopen voorjaar. Ik ben dit jaar moestuinmama van groep 4C en sta over een paar kleine groene sprietjes heen gebogen die straks uit zullen groeien tot grote tomatenplanten. Het is mooi wat de opper-moestuin-coördinator daar zegt. Als de plantjes telkens water van boven krijgen, hebben ze minder de noodzaak om hun wortels dieper te laten groeien, richting het grondwater. Soms moet je dus even door de droogte, door de rauwheid en pijn heen, om uiteindelijk een sterkere plant te worden.

Volgens mij werkt dat voor ons mensen ook zo. Ik geloof dat we hier niet voor niks op aarde komen, dat daar een reden voor is. Een reden die verder gaat dan een samensmelting van een zaadcel met een eicel. Ik geloof dat de reden dat we hier op aarde zijn gaat over groei. Dat zie ik prachtig gespiegeld in mijn dochters, die steeds nieuwe dingen leren en zich verder ontwikkelen tot de prachtige vrouwen die nu al in hen besloten liggen. Maar ik zie het ook in de volwassenen, zowel medewerkers als particulieren, die ik coach en begeleid in mijn trainingen en ontwikkeltrajecten. En ik zie het in de volwassenen dichter bij huis; bij mijn familie, mijn vrienden en bij mezelf.

Voor mij persoonlijk staan de afgelopen weken ook enorm in het teken van die groei. En dat is prachtig, maar vraagt soms ook om wankelmoed. Want om te kunnen groeien en nog meer te kunnen wortelen in je eigen zijn, moet je dus soms ook even de droogte opzoeken. En niet alleen opzoeken, maar er ook echt mee durven zijn. Dat proces vraagt om enorm veel lef en moed. De moed om het nog niet helemaal te weten, om zoekende te zijn, om pijn te verdragen en om die pijn recht in zijn gezicht aan te durven kijken. Want alleen als je het aankijkt, als je je realiseert dat je wortels droog staan, kun je ook zien waar de ruimte ligt om te groeien. Dieper de grond in, dichterbij je eigen kern en krachtiger dan ooit.

Van medewerkers naar mensen

Hoe dat je dat nou, de mens achter je medewerker met al zijn of haar talent centraal zetten? In dit gratis ebook delen 9 bestuurders, directeuren en managers binnen de zorg hun inspirerende verhaal. Vervolgens kun jij met het NaNea Talent Model aan de slag om binnen jouw eigen team of organisatie talent te gaan bevrijden!

JA, IK WIL HET EBOOK!