Betekenisvol werken

Betekenisvol werken

Je hebt een drukke baan met veel verantwoordelijkheden. In jouw functie wordt veel van je gevraagd, maar waarom doe je eigenlijk het werk wat je doet? Hoe draagt jouw baan bij aan het realiseren van jouw persoonlijke missie en hoe draagt jouw persoonlijke missie bij aan het succesvol zijn in je werk? En wat is jouw persoonlijke missie eigenlijk?

In de training Betekenisvol werken gaan we aan de slag met jouw persoonlijke missie. Je wordt uitgenodigd om middels verschillende oefeningen pas op de plaats te maken en ademruimte te creëren. Deze ademruimte kun je vervolgens gebruiken om te onderzoeken waarom jij eigenlijk het werk doet wat je doet, hoe je hiermee van waarde bent voor jouw klant en hoe je jouw persoonlijke missie in kunt zetten om je dagelijks werken betekenisvoller te maken, zowel voor jezelf als voor anderen.

Resultaat

Na de training:

 • Voel je je meer verbonden met je eigen missie, kracht, talenten en verlangens
 • Weet je hoe je met jouw werk van waarde wilt zijn voor jouw klanten
 • Heb je inzicht in hoe jij het verschil wilt maken in het werk dat je doet
 • Heb je concrete doelen gesteld om jouw persoonlijke missie meer te leven in je werk
 • Weet je wat jou belemmerd om stappen te maken in het realiseren van je doelen
 • Heb je een eerste stap gemaakt in het realiseren van jouw persoonlijke missie
 • Ken je verschillende methodieken die je helpen om je zelfbewustzijn te vergroten en meer rust te ervaren

Voor wie

Deze training past bij jou als je in een kort en krachtig programma wilt ontdekken hoe je jouw werk leuker maakt en meer betekenis geeft voor zowel jezelf als jouw klanten.

Aanmelden

Op 24 april organiseert NaNea de volgende training Betekenisvol werken in Zoetermeer. De kosten bedragen €395 ex btw voor een hele dag training, inclusief biologische lunch en tussendoortjes. Vul het contactformulier in op de contactpagina om je aan te melden.

Communicatie in verbinding

Communicatie in verbinding

Communicatie is complex. Het gaat niet zozeer over een boodschap zenden. Het geheim van goede communicatie zit in het maken van wezenlijk contact met de ander en met jezelf. Hoe kun je trouw zijn aan jouw waarheid en je eigen verhaal overbrengen op een manier dat een ander het ook echt hoort? En wat vraagt het van jou om een ander ook daadwerkelijk te horen en te begrijpen?

In de training communicatie leer je om vanuit de verbinding met jezelf in verbinding te treden met de ander. Hiervoor verbreden we je bewustzijn op alle lagen die meespelen in communicatie; die van lichaam, hoofd (ratio) én hart (gevoel).

Resultaat

Na deze training:

 • Ben je je bewust van alle lagen die van invloed zijn op een geslaagde communicatie en wat essentiële ingrediënten zijn voor een duurzame communicatie
 • Ben je in staat om te reflecteren op je eigen handelen in communicatie: weet je wat er in jezelf omgaat, wat je uitstraalt en wat het effect daarvan is op de ander
 • Weet je wat jij wilt bereiken met je communicatie en wat je te doen hebt om dat over te brengen
 • Ben je je bewust van je eigen valkuilen en talenten in relatie tot communicatie: je beseft wanneer je getriggerd wordt en hoe je daar weer uit kan komen
 • Ben je in staat om te communiceren op verschillende niveaus (proces, inhoud en relatie)
 • Heb je geleerd om nog bewuster te luisteren, naar jezelf én de ander en weet je hoe je vanuit verbinding contact aan kan gaan

Voor wie

Deze training is interessant voor alle professionals die meer vanuit verbinding willen leren communiceren. Die meer impact willen maken in het contact met anderen. Voor professionals die streven naar een authentiek contact, met zichzelf en met de ander. De training, die 2 dagen in beslag neemt, wordt zowel als open aanbod als in company georganiseerd.

Aanmelden

Ben jij geïnteresseerd in de training Communicatie in verbinding of wil je meer informatie? Neem dan contact met me op via 06-13101037 of het contactformulier op de contactpagina.

Impactvol Leiderschap

Impactvol Leiderschap

 Om als leider op een krachtige en authentieke manier leiding te kunnen geven aan je team is het belangrijk dat jij als leider voldoende in verbinding staat met jezelf. Jij bent namelijk zelf het belangrijkste instrument om je team en ieder individu daarin te begeleiden. Het is aan jou om het potentieel in mensen en processen te zien en dat vervolgens verder te ontwikkelen.

Maar hoe doe je dat in een omgeving die hectisch is? Waar een groot krachtenveld van allerlei belangen aanwezig is?

In de training Impactvol Leiderschap werk je aan jouw leiderschap. Je ontdekt hoe jij vanuit verbinding en dialoog het potentieel in jezelf en anderen tot bloei laat komen. Je leert hoe je jouw team en medewerkers echt naar een hoger niveau kan brengen, door te werken aan zelfstandigheid, inspiratie en motivatie, in afstemming met de organisatiedoelstellingen. Je leert hoe je vanuit moed kan leiden én je bent je bewust van de onderliggende belemmeringen hierin, zowel op persoonlijk als op organisatie niveau.

De training beslaat 3 dagen, met een tussenperiode van 1 maand tussen iedere bijeenkomst. In de tussentijd ga je actief zelf aan de slag met het geleerde. De training zet hiermee echt een duurzaam effect in werking in je handelen en omgang.

Resultaat

Na deze training:

 • Ben je je meer bewust wie jij als mens en als leider bent en wilt zijn. Je hebt je eigen visie op leiderschap en een helder beeld van de positie van jou en van je team.
 • Ken je jouw rol in de duurzame ontwikkeling van anderen en wat dit van je vraagt. Je bent in staat verschillende leiderschapsstijlen in te kunnen zetten, afgestemd op persoon en situatie.
 • Ben je je bewust van jouw waarden, overtuigingen en gedragspatronen en het effect hiervan op jezelf, team en organisatie. Je benut je talenten voor authentiek leiderschap, waarin je staat voor waar jij in gelooft.
 • Heb je zicht op wat impactvol en moedig leiderschap in de weg staat: je weet waar je jezelf pantsert en je hebt geleerd hoe je de kracht van kwetsbaarheid kan inzetten.
 • Weet je hoe je bouwt aan vertrouwen in contact en het belang hiervan. Je hebt vaardigheden ontwikkeld die essentieel zijn om écht contact te maken. Je bent in staat om op allerlei lagen te luisteren. Je creëert ruimte voor emoties in een open gesprek.
 • Ben je in staat je medewerkers te spiegelen op gedrag en hen zo te ondersteunen in groei. Daar waar nodig kun je jouw medewerkers effectief aanspreken.
 • Ken je de complexiteit van de omgeving en de bijbehorende dilemma’s voor jou. Je kunt hierin keuzes maken en relevante personen meenemen in jouw verhaal en visie.
 • Weet je hoe je jezelf en je team opvangt bij tegenslag en wat er nodig is voor het ontwikkelen van veerkracht.
 • Ken je het belang van zelfontwikkeling en zelfzorg. Voor je eigen kracht en scherpte organiseer je steun (een netwerk van sparringspartners) en reflectiemomenten.

Voor wie

Deze training is interessant voor alle leidinggevenden die meer impact willen maken. Die nog steviger in hun schoenen willen staan als leider en hun persoonlijke kwaliteiten verder willen ontwikkelen. Leiders die bereid zijn te werken aan zichzelf en aan hun eigen leiderschap. Die willen ontdekken hoe je vanuit verbinding en dialoog het potentieel in zichzelf en anderen tot bloei kan laten komen.

Aanmelden

De training Impactvol Leiderschap wordt zowel als open aanbod als in company georganiseerd. Optioneel kan de training uitgebreid worden met individuele coaching, voor nog meer resultaat. Wil je meer informatie of je aanmelden? Je kunt me bereiken via 06-13101037 of via het contactformulier op de contactpagina.

Testimonials

Kathy

“Marieke is in staat om vanuit een oprechte belangstelling, met rake vragen en zonder oordeel, een spiegel voor te houden. Daar waar we te vaak vanuit ratio handelen bewonder ik Marieke met name om voor haar vermogen zaken vanuit een innerlijke kracht te bekijken, te analyseren en waar nodig om te draaien tot iets wat veilig VOELT. Is het intuïtie of talent…? Bij Marieke zeker beide!”

Kathy Hogeboom-IJzermans,
Manager jeugd&onderwijs en economische zaken bij Gemeente Rijswijk 

Kathy

“Tijdens het coaching traject dat ik gevolgd heb bij Marieke, wist zij de juiste vragen te stellen waardoor we samen een nieuw licht konden werpen op een aantal lastige situaties in het werk. Haar heldere en liefdevolle werkwijze zorgt voor een prettige en ontspannen sfeer. De verschillende methodieken die zij gebruikt zorgen voor dynamiek tijdens de sessies, ze geven je de ruimte, heerlijk. Hartelijk dank daarvoor!”

Judith de Leuw
Manager flexbureau en roosterplanning bij Respect Zorggroep