Een team is net als een kralenketting: een verzameling van allemaal unieke schakels met elk hun eigen verhaal.

Het mooie van mensen is dat ze van nature geneigd zijn tot verbinding. Samen is leuker dan alleen en samen krijg je meer gedaan. En tegelijk blijkt ook regelmatig hoe lastig het kan zijn om een schijnbaar willekeurig bij elkaar gezette groep professionals succesvol samen te laten werken. Want waarom zijn we eigenlijk hier? Wat hebben we met elkaar te doen? Wie ben jij eigenlijk? En waarom zou ik naar jou luisteren?

Kortom: Hoe verbind je al die schakels aan elkaar?

Great communication begins with connection
– Oprah Winfrey –

Teamontwikkeltrajecten

Als trainer geloof ik dat het opzoeken en aangaan van de verbinding in teams de sleutel is tot succesvol samenwerken.

Nog voordat we met elkaar na kunnen gaan denken over het werk wat we te doen hebben, is het van belang dat collega’s elkaar werkelijk zien. Dat zij elkaar aan kunnen kijken en elkaar vanuit mededogen en compassie kunnen ont-moeten. Dat kan soms best spannend zijn, vooral als er in een team veel gebeurd is en deze geschiedenis nog voortsleept in de werkcultuur van nu. Juist dan is het herstellen van de volwassen dialoog essentieel. Vanuit daar ontstaat ruimte om een gedeelde visie te ontwikkelen op de ambities en talenten van het team en de waarde daarvan voor de organisatie. En dat maakt werken véél leuker!

Aanbod

De teamontwikkeltrajecten van NaNea zijn altijd maatwerk. Om je echter een idee te geven van de mogelijkheden, heb ik een aantal programma’s alvast voor je voorgekookt:

Teamontwikkeling middels theater

Het werken in een team en theater hebben veel gemeen. Contact maken, zichtbaar zijn, luisteren, samenwerken. Aanvoelen, aangaan. Daarom is er de workshop teamontwikkeling middels theater.

Lees meer.

Prettig en professioneel samenwerken als team

Je moet als team dagelijks met elkaar samenwerken. Je hebt als team doelen te bereiken. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat het in jouw team prettig en professioneel werken is?

Lees meer.

Werken vanuit de bedoeling

Waarom zijn wij als team bij elkaar? Wat hebben we de organisatie en onze klanten te brengen? En waar gaat werken in dit team werkelijk over? Ontdek het tijdens de teamtraining Werken vanuit de bedoeling.

Lees meer.

Testimonials

Kathy

“Wow, dit was echt een aanrader! Ik heb genoten van alle oefeningen die me dichter brachten bij wie ik ben! Marieke, dankjewel! Ik gun heel veel mensen zo’n mooie workshop! Het was een feestje en je deed het top.”

Serena Marongiu, teamcoach en projectleider bij Reakt

Kathy

“Ik heb mee gedaan aan de workshop van Marieke. Ik vond het een hele ontspannende en boeiende dag, waarin van alles werd aangeboden om inzicht te krijgen in mijn eigen processen en hoe ik daarin verbind met anderen. Ik ging voldaan naar huis. Daarbij heb ik Marieke als zeer prettig ervaren. Haar rustige uitstraling en openheid maakte dat ik openheid kon geven en kon delen.”

Wieteke Blokland, locatiemanager bij SWK groep