Een team is net als een kralenketting: een verzameling van allemaal unieke schakels met elk hun eigen verhaal.

Het mooie van mensen is dat ze van nature geneigd zijn tot verbinding. Samen is leuker dan alleen en samen krijg je meer gedaan. En tegelijk blijkt ook regelmatig hoe lastig het kan zijn om een schijnbaar willekeurig bij elkaar gezette groep professionals succesvol samen te laten werken. Want waarom zijn we eigenlijk hier? Wat hebben we met elkaar te doen? Wie ben jij eigenlijk? En waarom zou ik naar jou luisteren?

Kortom: Hoe verbind je al die schakels aan elkaar?

Great communication begins with connection
– Oprah Winfrey –

Teamontwikkeltrajecten

Teamontwikkeltrajecten

Als trainer geloof ik dat het opzoeken en aangaan van de verbinding in teams de sleutel is tot succesvol samenwerken.

Nog voordat we met elkaar na kunnen gaan denken over het werk wat we te doen hebben, is het van belang dat collega’s elkaar werkelijk zien. Dat zij elkaar aan kunnen kijken en elkaar vanuit mededogen en compassie kunnen ont-moeten. Dat kan soms best spannend zijn, vooral als er in een team veel gebeurd is en deze geschiedenis nog voortsleept in de werkcultuur van nu. Juist dan is het herstellen van de volwassen dialoog essentieel. Vanuit daar ontstaat ruimte om een gedeelde visie te ontwikkelen op de ambities en talenten van het team en de waarde daarvan voor de organisatie. En dat maakt werken véél leuker!

In mijn teamontwikkeltrajecten werk ik veel met het krachtdierenspel, een methode om inzicht te krijgen in je eigen en elkaars talenten. Tevens gebruik ik graag invloeden uit de theatersport, één van mijn grote passies, om op een vernieuwende wijze te werken aan een betere samenwerking.

Testimonials

Kathy

“Wow, dit was echt een aanrader! Ik heb genoten van alle oefeningen die me dichter brachten bij wie ik ben! Marieke, dankjewel! Ik gun heel veel mensen zo’n mooie workshop! Het was een feestje en je deed het top.”

Serena Marongiu, teamcoach en projectleider bij Reakt

Kathy

“Ik heb mee gedaan aan de workshop van Marieke. Ik vond het een hele ontspannende en boeiende dag, waarin van alles werd aangeboden om inzicht te krijgen in mijn eigen processen en hoe ik daarin verbind met anderen. Ik ging voldaan naar huis. Daarbij heb ik Marieke als zeer prettig ervaren. Haar rustige uitstraling en openheid maakte dat ik openheid kon geven en kon delen.”

Wieteke Blokland, locatiemanager bij SWK groep