Teamontwikkeling middels theater

Teamontwikkeling middels theater

In jouw team loopt het best lekker. Er wordt op een prettige manier samengewerkt, iedereen kent zijn of haar taak en voert deze ook naar behoren uit. Maar hoe maak je van een team dat “wel lekker” draait een fantastisch team waar het ontzettend leuk werken is? Door te investeren in de onderlinge verbinding en samenwerking.

In de workshop teamontwikkeling middels theater word je in 2,5 meegenomen in de basisbeginselen van het theatervak. We gaan oefenen met contact maken, het vergroten en verkleinen van emoties en doen spel- en improvisatieoefeningen. Aan het eind van de workshop sluiten we af met een aantal echte scènes. Bij alles wat we doen trekken we de parallellen naar het dagelijks werk.

Resultaat

Na de workshop Teamontwikkeling middels theater:

 • Is ieder teamlid zich bewust wat verbinding maken betekent en hoe dit een rol speelt in de onderlinge communicatie.
 • Heeft iedereen ervaren wat emoties voor impact hebben op werkvloer.
 • Is er een constructieve dialoog ontstaan over de manier waarop binnen het team wordt samengewerkt.
 • Zijn alle teamleden meer zichtbaar geworden en is er een beter beeld ontstaan van elkaars talenten en knelpunten.

Voor wie

Deze workshop is uitermate geschikt voor teams die nog prettiger en beter samen willen werken en willen groeien in hun onderlinge verbinding. Ook is deze workshop heel interessant voor teams met meerdere nieuwe medewerkers. De workshop Teamontwikkeling middels theater kan ingezet worden op alle lagen van de organisatie, van operationeel tot staf en directie.

Aanmelden

Ben jij geïnteresseerd in een workshop Teamontwikkeling middels theater voor jouw team of wil je meer informatie? Neem dan contact met me op via 06-13101037 of het contactformulier op de contactpagina.

Prettig en professioneel samenwerken als team

Prettig & professioneel samenwerken als team

Je moet als team dagelijks met elkaar samenwerken. Je hebt als team doelen te bereiken. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat het in jouw team prettig en professioneel werken is?

In het teamontwikkeltraject (of training?) Prettig & Professioneel samenwerken start het team met het creëren van een stip op de horizon. Hoe ziet prettig en professioneel samenwerken er binnen ons team en onze organisatie uit? Wat doen we hier al in en wat kan er beter?

We staan stil bij de interactie in het team, waar die helpend is en waar niet. Zo leert het team te reflecteren en zelfverantwoordelijkheid te nemen. We  onderzoeken de toegevoegde waarde van elk teamlid voor het team en bekijken hoe deze in de samenwerking optimaal benut kan worden. Zo weet zowel het team als ieder individueel teamlid wat het nodig heeft én wat het te doen heeft om een stap te maken in de beweging naar de stip op de horizon.

Resultaat

Na de training:

 • Weet het team wat het met elkaar te doen heeft en welke gezamenlijke doelen het nastreeft.
 • Heeft het team een beeld van hoe het samen wilt werken, hoe afstemming plaatsvindt en hoe besluitvorming geschiedt.
 • Weet het team hoe zelfverantwoordelijkheid genomen kan worden voor de groei en ontwikkeling als team en als individu daarin.
 • Herkent het team belemmerende gedragingen, weet wat te doen om deze te doorbreken en kan het team hierop reflecteren.
 • Is het team beter in staat om om te kunnen gaan met individuele verschillen en kan het constructieve conflicten aangaan en oplossen.
 • Benutten de teamleden elkaars talent en bouwt het team met elkaar een omgeving waarin het prettig samenwerken is .

Voor wie

De training Prettig en Professioneel samenwerken is voor teams die willen groeien in hun samenwerking. Die voelen dat de aanwezige potentie in het team nog beter benut kan worden.

Aanvullend op deze training kan in maatwerk nog gekozen worden voor aanvullende teamcoaching of -training zodat het team specifieke competenties die nog extra aandacht behoeven zich eigen kunnen maken.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de training Prettig en Professioneel samenwerken als team of wil je meer informatie? Neem dan contact met me op via 06-13101037 of het contactformulier op de contactpagina.

Werken vanuit de bedoeling

Werken vanuit de bedoeling

Hoe werken we vanuit bezieling? Hoe maken we ons werk betekenisvoller? Voor onszelf en voor elkaar, maar ook voor de organisatie en onze klanten? Wat is de bedoeling van ons team, wat hebben wij als systeem op een diepere laag met elkaar te doen, los van onze taken en verantwoordelijkheden?

Dat zijn vragen waar de training Werken vanuit de bedoeling antwoord op geeft.

De training Werken vanuit de bedoeling beslaat een hele dag en een terugkomochtend. Op de eerste ochtend staat de individuele medewerker centraal. We onderzoeken drijfveren, talenten en ambities. In de middag maken we een gezamenlijk beeld van het collectieve kapitaal van de groep en de toegevoegde waarde van het team voor de organisatie en de buitenwereld. In de terugkomochtend, circa een maand na de eerste dag van de training, reflecteren we op de manier waarop de opgedane inzichten en voorgenomen acties van de eerste dag geleid hebben tot concrete gedragsverandering.

Resultaat

Na de training:

 • Heeft elk teamlid zijn of haar unieke talenten, drijfveren en ambities vertaald in een persoonlijke missie
 • Is er een collectief beeld van de bedoeling voor het team als geheel
 • Weet het team wat de waarde van het team voor zowel de interne als externe klant is
 • Is ieder teamlid individueel en het team als geheel in staat om vanuit kracht te excelleren

Voor wie

De training Werken vanuit de bedoeling is heel interessant voor teams die al enige tijd met elkaar samenwerken en hun samenwerking willen verdiepen. Vanwege hun specifieke rol is deze training ook heel interessant voor managementteams, maar de training wordt op alle lagen binnen organisaties gegeven.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in een training Werken vanuit de bedoeling voor jouw team of wil je meer informatie? Neem dan contact met me op via 06-13101037 of het contactformulier op de contactpagina.

Testimonials

Kathy

“Wow, dit was echt een aanrader! Ik heb genoten van alle oefeningen die me dichter brachten bij wie ik ben! Marieke, dankjewel! Ik gun heel veel mensen zo’n mooie workshop! Het was een feestje en je deed het top.”

Serena Marongiu, teamcoach en projectleider bij Reakt

Kathy

“Ik heb mee gedaan aan de workshop van Marieke. Ik vond het een hele ontspannende en boeiende dag, waarin van alles werd aangeboden om inzicht te krijgen in mijn eigen processen en hoe ik daarin verbind met anderen. Ik ging voldaan naar huis. Daarbij heb ik Marieke als zeer prettig ervaren. Haar rustige uitstraling en openheid maakte dat ik openheid kon geven en kon delen.”

Wieteke Blokland, locatiemanager bij SWK groep