Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Ieder mens is uniek in zijn talenten, passies, onzekerheden en belemmerende overtuigingen.

Bewustzijnsontwikkeling op al deze zaken kan helpen om vrijer te worden in de manier waarop je je werk organiseert en in interactie treedt met collega’s en klanten. Door inzicht te krijgen in je gedrag en waar dit zijn oorsprong heeft ontstaat ruimte voor reflectie: “Is dit ook hoe ik me wil verhouden tot hetgeen op me afkomt? En kan ik het ook anders doen? Wat gebeurt er als ik mijn eigen licht, mijn kracht, ontmoet? En wat is daar voor nodig?”

Don’t you know yet?
It’s your light that lights the world!
– Rumi –

Intuïtieve coaching

Als geaccrediteerd intuïtief coach geloof ik dat de antwoorden op al je vragen al in jezelf aanwezig zijn.

De kunst is echter om die antwoorden in jezelf ook te kunnen vinden. De sleutel hierbij is vertragen. Door bewust aanwezig te zijn in het moment ontstaat ruimte om met jezelf te verbinden op lagen waar je in de drukte van alledag soms niet aan toe komt: je lijf, je gevoel en je intuïtie. Hier ligt een schat aan wijsheid die we nog veel meer zouden kunnen benutten!

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van managers, directieleden en bestuurders. Juist in een functie waarin een groot beroep wordt gedaan op mentale capaciteiten en vaardigheden kan het heel verfrissend zijn om een vraagstuk eens vanuit een heel andere invalshoek te benaderen. Voorbeelden van vraagstukken die veel voorbij komen zijn:

  • Hoe ben ik betrokken bij mijn medewerkers en houd ik tegelijk ook zicht op de koers die we als organisatie willen nemen?
  • Ik ben doorgegroeid van de werkvloer naar een directiestoel. Hoe vul ik die functie succesvol in?
  • De ontwikkelingen die buiten onze organisatie spelen maken dat we de organisatie moeten omwentelen. Ik zoek een sparringspartner op niveau die me helpt mijn rol hierin te pakken.

Testimonials

Kathy

“Marieke is in staat om vanuit een oprechte belangstelling, met rake vragen en zonder oordeel, een spiegel voor te houden. Daar waar we te vaak vanuit ratio handelen bewonder ik Marieke met name om voor haar vermogen zaken vanuit een innerlijke kracht te bekijken, te analyseren en waar nodig om te draaien tot iets wat veilig VOELT. Is het intuïtie of talent…? Bij Marieke zeker beide!”

Kathy Hogeboom-IJzermans,
Manager jeugd&onderwijs en economische zaken bij Gemeente Rijswijk 

Kathy

“Tijdens het coaching traject dat ik gevolgd heb bij Marieke, wist zij de juiste vragen te stellen waardoor we samen een nieuw licht konden werpen op een aantal lastige situaties in het werk. Haar heldere en liefdevolle werkwijze zorgt voor een prettige en ontspannen sfeer. De verschillende methodieken die zij gebruikt zorgen voor dynamiek tijdens de sessies, ze geven je de ruimte, heerlijk. Hartelijk dank daarvoor!”

Judith de Leuw
Manager flexbureau en roosterplanning bij Respect Zorggroep