Een organisatie is een groep mensen die samen waarde willen leveren aan de wereld.

Traditioneel georganiseerd of volgens de laatste trends en inzichten: een organisatie zou in ieder geval een reden moet hebben om te bestaan, naast het maken van winst. Een organisatie zou waarde moeten willen leveren aan de buitenwereld vanuit een doel, een purpose of bedoeling. “It’s your light that lights the world!” zei de beroemde Perzische dichter ooit…

Maar hoe zorg je ervoor dat deze purpose of bedoeling van de organisatie doordringt tot in de vezels van iedere individuele medewerker? Of andersom, hoe zorg je dat elke individuele medewerker met zijn of haar talenten en eigen purpose bij kan dragen aan het creëren van waarde voor de klant?

En als dat dan duidelijk is, hoe organiseer je die groep mensen dan? En hoe pas je je processen daarop aan?

In the end an organisation is nothing
more than the collective capacity of
its people to create value.
– Lou Gerstner –

Projectbegeleiding

Projectbegeleiding

Als projectleider en procesbegeleider geloof ik dat bij elk vraagstuk het creëren van waarde voor de klant centraal zou moeten staan.

Waartoe willen we dit vraagstuk in de organisatie oplossen? Wat is de noodzaak van dit project, wat is het effect als we niks doen, wat levert het ons op en wat is de impact daarvan? Dat zijn vragen die ik stel aan de start van elk project of proces.

Ik geloof dat projecten beter worden als je een groot gedeelte van je organisatie betrekt. Kennis en talent zit immers niet alleen in de hoofden van projectleiders! Tevens vergroot het betrekken van medewerkers bij projecten hun zicht op en werken vanuit hun eigen unieke talent, hun binding met de organisatie en de verbondenheid tussen verschillende teams.

Regelmatig begeleid ik organisaties die vraagstukken hebben op het gebied van onder andere:

  • Talentontwikkeling
  • Zelfsturing (o.a. middels Holacracy)
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Leren en ontwikkelen
  • Recruitment
  • Persoonlijk ondernemerschap

Testimonials

Kathy

“Marieke is een vakvrouw. Ik heb haar leren kennen en mogen vaststellen dat zij haar vak niet alleen verstaat, maar dit ook op een ontspannen wijze, en met zelfreflectie, vormgeeft. Ik heb de nodige ervaring met soortgelijke professionals en was aangenaam verrast over de wijze waarop Marieke contact maakt, de relatie onderhoudt, en oog heeft voor de verschillende belangen die samenkomen in haar functie.”

Joshua van Rooij, senior adviseur bij Lijn1

Kathy

“Marieke heeft bij Frames laten zien dat zij op professionele en betrokken wijze de organisatie helpt vooruit te bewegen. In haar interim rol heeft ze het recruitment proces zo aangepast dat het aansluit binnen de zelfsturende organisatie. Als coach heeft ze medewerkers geholpen in deze transitie, wat ze deed door echt verbinding te maken. Marieke heeft een pragmatische aanpak, waardoor ze van toegevoegde waarde was bij het faciliteren en begeleiden van projecten.”

Charlotte Vergouwen, HR business partner bij Frames

Kathy

“Van harte wil ik een aanbeveling doen voor Marieke. Ik heb haar leren kennen als een hartelijke en persoonsgerichte zakenpartner. Door haar vakinhoudelijke kennis en prettige manier van communiceren is zij in staat om snel een goede samenwerkingsrelatie tot stand te brengen. Opvallend is dat zij zeker niet alleen oog heeft voor de commerciële belangen maar ook blijft investeren in een langdurige samenwerking. Hierbij durft zij zich ook positief kritisch op te stellen naar de klant.”

Martijn de Kremer, locatiemanager bij Middin