Neem de verkeerde afslag en kom op het juiste pad

Gisteren had ik een afspraak staan met Yvonne Dam. Yvonne is life & career coach en focust zich momenteel op haar programma “Win tijd en geniet meer”. In de bijhorende facebookgroep deelt ze inspiratie en tips om meer uit je tijd te halen. Die tips kon ik wel gebruiken dacht ik, want man, wat had ik het toch druk! Yvonne reageerde dan ook op mijn berichtje in een andere Facebookgroep waarin ik om inspiratie vroeg rondom het thema balans.

Als snel doken Yvonne en ik de diepte in. We hadden het over onze bedrijven en over zichtbaar zijn in deze tijd waarin social media steeds belangrijker lijkt te worden. Yvonne had het over plannen, over focus. “Ja maar, Yvonne!” riep ik bijna wanhopig “hoe blijf ik in al dat geweld dicht bij mezelf, hoe blijf ik authentiek?!”

Want weet je, dat heeft aan me geknaagd de afgelopen weken. Ik wilde zó graag mijn verhaal vertellen. Ben zulke práchtige dingen aan het doen. Ik voel me helemaal in mijn kracht staan in de coachingsgesprekken die ik met mijn coachees heb, hier kan ik al mijn licht en liefde in laten stromen. Dit hoor ik ook terug van mijn coachees, ik word geraakt door de prachtige stappen die zij maken en de dankbaarheid die zij mij teruggeven dat ik een stukje meeloop op hun pad.

En de workshop Bewust Vertragen die ik op 20 april ga geven wordt zó mooi. Ik zie het helemaal voor me: de rust, de warmte, de verbinding van de mensen in deze groep, de inzichten die gaan ontstaan, de stappen die we als groep gaan maken. Dit zijn de dingen die ik in mijn leven wil doen, dit is wat ik in de wereld wil zetten. Vergroten van het bewustzijn en de kracht van mensen, vanuit alle liefde en licht die ik in me draag.

Maar toen kwam er ineens toch een bang meisje om de hoek kijken. Want wat als niemand dit zou willen kopen? Wat als ik geen klanten krijg? Wat als ik onvoldoende deelnemers voor mijn workshop krijg? En ik stapte in de valkuil waar ik mijn coachees ook regelmatig in zie stappen. Ik duwde mijn angst weg, wilde het niet zien. In plaats van mezelf liefdevol op te vangen in mijn onzekerheid ging ik harder werken. Harden roepen hoe geweldig mijn workshop en mijn coaching zijn. Zelfs nu ik dit typ wellen de tranen weer in mijn ogen op. Want wat doe je jezelf dan eigenlijk een geweld aan…

Het moest zo zijn, Yvonne raakte precies deze gevoelige snaar.Ik hoorde mezelf zeggen: “Maar ik weet wat ik wil. Ik hebben een enorm vertrouwen in wat ik aan het doen ben. Ik durf in het diepe te springen, een leap of faith the nemen, te springen in vertrouwen, zoals ik in een eerdere blog schreef.” En Yvonne zei: ”Maar waarom onderneem je dan niet vanuit die energie? Dat is toch ook een mogelijkheid?” Ze had gelijk. Ik wil ondernemen vanuit vertrouwen. Het vertrouwen dat mijn intuïtie me altijd zal vertellen waar ik heen mag gaan. Dat dat wat ik nodig heb altijd op mijn pad zal komen.

Gisteren had ik ook een prachtig coachgesprek. Met mijn coachee sprak ik over de struggles in haar leven. Na een geleide meditatie was mijn coachee zichtbaar geëmotioneerd. Toen ik haar vroeg wat er bij haar gebeurde zei ze: ”Het gaat in het leven over heelheid.” Ze heeft gelijk. Wat mij betreft gaat het in het leven inderdaad over heelheid. Om jezelf durven zien, in al je schoonheid én lelijkheid. Om fouten te durven maken, verkeerde afslagen te durven nemen, zien dat je op een spoor zit waar je niet op wilt zitten en vanuit daar liefdevol een andere weg zoeken. Dat is voor mij ook gelijk de magie van het coachen, in de ontmoeting met de ander ontmoet ik ook altijd iets in mezelf.

Ik voel me weer “back on track”, terug op het pad waar ik op was gestapt. Een pad vol warmte, liefde, rust en vooral heel veel vertrouwen. Ik ben dankbaar voor de les van de afgelopen week, juist op het moment dat je een afslag neemt die je niet bevalt wordt vaak het juiste pad weer duidelijker. Wellicht dat onze paden elkaar binnenkort een keer kruisen, ik heb vertrouwen dat zal gebeuren wat de bedoeling is…  

Aanverwante blogs: