Je faalt! Je faalt! Jij sukkel, loser, idioot!

Ken je dat gevoel? Het gevoel tekort te schieten, niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen? De verwachtingen van de ander, van de wereld, of erger nog, van jezelf? Dat intense gevoel van mislukking, van niet goed genoeg, van sorry-dat-ik-besta?

Dan is het tijd om stil te worden, écht te voelen. Te luisteren naar alle stemmetjes en gedachten in je hoofd. Keer op keer zul je ontdekken dat het gevoel niet te willen falen ergens is ontstaan. Door ouders die hoge eisen stellen, het gevoel héél graag ergens bij te willen horen en je daardoor steeds opnieuw (teveel) aan willen passen of misschien door regelrechte onveiligheid als je niet deed wat je omgeving van je vroeg. Dat soort situaties leiden vaak tot besluiten als: “Ik moet het goed doen, ik moet het allemaal kunnen” of zelfs “Ik mag pas bestaan als de ander tevreden is.” Allemaal besluiten van toen en daar, die doorsijpelen in ons werk- en privéleven van hier en nu.

En dan? Wat doe je dan met dat inzicht? Op zo’n moment is het de kunst om die jongen of dat meisje dat ooit dat besluit nam te zien en in je armen te nemen. Het zachtjes te wiegen en te vertellen dat het wel goed komt. Dat jij je wel redt, ook als het een keer helemaal anders gaat dan je gewild of gehoopt had. Dat het leven nou eenmaal gaat met vallen en opstaan. Sterker nog, dat dat is hoe mensen groeien en ontwikkelen, door fouten te maken, door soms hun neus te stoten, door pijn te ervaren en het de volgende keer anders te doen. Kijk maar naar een kind dat leert lopen; vallen en opstaan, vallen en opstaan, leren en uiteindelijk gaan.

Van medewerkers naar mensen

Hoe dat je dat nou, de mens achter je medewerker met al zijn of haar talent centraal zetten? In dit gratis ebook delen 9 bestuurders, directeuren en managers binnen de zorg hun inspirerende verhaal. Vervolgens kun jij met het NaNea Talent Model aan de slag om binnen jouw eigen team of organisatie talent te gaan bevrijden!

JA, IK WIL HET EBOOK!