“Ik doe gewoon mijn ding”

Gisteren hoorde ik het voorbij komen in een podcast. “Ik doe gewoon mijn ding”. Ik moest er om lachen. Want zo simpel als die zin klinkt, zo weerbarstig is de praktijk.

Gewoon je ding doen. Je ding doen. Maar wat is “je ding”? dan eigenlijk? Wat bedoelen we daarmee? En als je al niet weet wat “je ding” dan precies is, kun je dat ding dan wel “gewoon” doen?

Voor mij gaat mijn ding doen over mijn functie leven. Mijn Goddelijke missie. Hetgeen waarvoor ik op aarde ben. Maar gewoon is dat allerminst. Het is vaak enorm hard werken. Want je gave, tja, die is vaak ook je grootste opgave. En zoals alles per definitie bestaat bij het bestaan van het tegenovergestelde, is het tegelijk mijn Goddelijke missie waarbij ik het meeste flow en plezier in mijn leven ervaar. Volg je me nog? 😉

Dus nee, gewoon je ding doen is helemaal niet zo gewoon. En al helemaal niet eenvoudig. Het is een ware kunst om je ding te vinden en een nog grotere kunst om je ding vervolgens ook te dóen. Maar eenmaal gevonden en geleefd, is “gewoon je ding doen” het is het allerleukste en mooiste dat er bestaat.

En jij? Hoe vaak doe jij gewoon je ding?

Van medewerkers naar mensen

Hoe dat je dat nou, de mens achter je medewerker met al zijn of haar talent centraal zetten? In dit gratis ebook delen 9 bestuurders, directeuren en managers binnen de zorg hun inspirerende verhaal. Vervolgens kun jij met het NaNea Talent Model aan de slag om binnen jouw eigen team of organisatie talent te gaan bevrijden!

JA, IK WIL HET EBOOK!