Mooi woord is dat eigenlijk, drijf-veer. Soms krijgen woorden een diepere betekenis door ze letterlijk te ontrafelen. Zoals bijvoorbeeld bij het woord her-inneren (het opnieuw innerlijk beleven) of ont-wikkelen (afwikkelen, uitpluizen, net als bij een ui de lagen eraf pellen tot je bij de kern komt).

Drijf-veer. Daar waar je passie vanzelf boven komt drijven. Dat het zo natuurlijk is, zo bij je past dat het niet anders kan dan blijven drijven, omdat het altijd licht is. Dat het danst in de wind. Als het zwaar en ingewikkeld is, moeilijk, je energie kost, dan is het nooit je drijfveer. Hoogstens kunnen de omstandigheden in of buiten jezelf ervoor zorgen dat het moeilijk is om je drijfveren tot manifestatie te brengen, maar de drijfveer zelf is altijd vrolijk, vrij en laat de energie stromen.

Wat is er dan nodig om die drijfveren boven te krijgen? Als ik een veertje voor me zie dat op het water drijft dan is dat water altijd kalm. Als het stormt kan ik dat veertje nooit zien, dan wordt het bedolven en zal het misschien wel zinken. Bij het ont-wikkelen van onze drijfveren werkt het net zo. Kalmte, vertraging en her-innering (of ookwel, intuïtieve ontwikkeling en het vergroten van je eigen bewustzijn op dat wat in jou leeft) zijn ook voor ons mensen de wegen om tot het inzicht in onze drijfveren te komen.

Van medewerkers naar mensen

Hoe dat je dat nou, de mens achter je medewerker met al zijn of haar talent centraal zetten? In dit gratis ebook delen 9 bestuurders, directeuren en managers binnen de zorg hun inspirerende verhaal. Vervolgens kun jij met het NaNea Talent Model aan de slag om binnen jouw eigen team of organisatie talent te gaan bevrijden!

JA, IK WIL HET EBOOK!